Skriva #2 2021 (09 april 2021)

Nytt nummer av Skriva

I nya numret av Skriva grottar vi ner oss i ett skrivande som många har nära hjärtat: dagböckerna! Såväl kända författare – bland andra Kjell Westö, Johanna Ekström och Åsa Linderborg – som månskensskrivare berättar vad deras dagböcker betyder för skrivandet, och för livet.

I reportaget »Skrivkamp« möter vi tre arbetarförfattare som talar om kampvilja, kotterier och balkongapplåder. Vi har också följt Elin Cullhed, som i vår fått sitt stora genombrott med sin roman Eufori – en »fantasi om Sylvia Plath«, och som i en nära intervju berättar om utmattning, ojämställdhet och vad ett skrivande kan kosta. Dessutom: Peter Fröberg-Idling guidar till hur man låter sin idé avgöra genre, Lo Kauppi berättar om dilemman som uppstår när äldre böcker ska läsas in som ljud och Maria Frensborg förklarar varför det inte är svårt att byta målgrupp från barn till vuxna.

Ännu mer i vårt 100-sidiga vårnummer: quiz om klassiska dagboksböcker, deckardrottningen Elizabeth Georges MUTH-metod, Uje Brandelius uppdatering – plus juridikråd, förläggarpanel och skrivövningar.