»Ingen ska komma åt mig«

Sedan barnsben har Anders Roslund försökt förstå varför människor utövar våld. En drivkraft som hjälpte honom att förnya den svenska kriminalromanen – och att reda ut sin egen historia.

En kväll för femton år sedan, kanske mer, stod Anders Roslund på Västerbron i Stockholm. Sex år tidigare hade han bett en vän att rekommendera den bästa tänkbara terapeuten och i sex år hade sedan de två, terapeuten och han, suttit mittemot varandra under samtal efter samtal. Tills hon en dag hade sagt: ­»Anders, jag vill inte jobba mer med dig. Jag kommer inte åt dig.«

Där på bron hade det gått några månader sedan hon avslutade terapin. Och det var hennes nummer Anders nu klickade fram på mobilen när han stod och stirrade ut över ­Mälarens vatten. Terapeuten svarade. Anders berättade var han var någonstans. Hur han mådde.

Att han inte orkade mer.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #1 2017 (20 december 2016) och är skriven av .