Skriva #3 2022 (13 juni 2022)

Stor guide om kärlek och relationer

I Skriva 3-2022 har Helena von Zweigbergk skrivit en guide om att skildra kärlek och relationer. Vi bjuder också på en genreguide som visar hur du på olika sätt kan fördjupa och förkovra dig inom krimskrivande, fantasy & science fiction, feelgood & romance, skräck, erotik samt barn- & ungdomslitteratur.
Därtill ett porträtt på Jenny Tunedal, hyllad poet men också litteraturkritiker, skrivlärare, förläggare och mycket mer. Vi frågade: Kan man kombinera vad som helst inom ett och samma litteraturliv?
Och så har Johanna Wiman skrivit det intressanta reportaget Skriv dig fri, där författare, förläggare och psykologer svarar på om man mår bättre av att skriva av sig svåra upplevelser – och om det är en bra idé att ge ut resultatet.

Dessutom: Kan man skriva både snabbt och bra? Norstedtsförläggaren Lisa Lindberg om vad som kännetecknar en bra boktitel. Förlagspanelen om vikten av en bra start på boken. Stilskolan om Rumphuggning. Amat Levin om hur man begränsar sig när man skriver om ett obegränsat ämne.
Och mycket mer.