Detta event är avslutat

Nu blir Bokmässan en Skrivmässa!

Att läsa och att skriva går hand i hand. Därför gör Skriva och Bokmässan gemensam sak och startar Café Skriva‚ ett helt område på mässan för dig som vill förkovra dig i hantverket, få tips och inspiration – direkt från Sveriges främsta författare.

Kom och träffa oss på Skriva, lyssna på våra föreläsare, hitta nya skrivkompisar och ge ditt eget skrivande en rejäl vitamininjektion i höstmörkret.

  • Över 50 programpunkter
  • Tävlingar
  • Föreläsningar och författarsamtal
  • Montermingel
  • Skrivarpodden i liveformat
  • Exklusiva erbjudanden för dig som skriver

Café Skriva ingår i entrébiljetten och du hittar oss på övre plan.
Bokmässan anordnas på Svenska Mässan i Göteborg, 27 september-1 oktober.

Se hela Café Skrivas program här.

 

Utvalda programpunkter

Torsdag 10.00-10.30
Anders Fager, Jens Lapidus

Skrivkurs – vad ger det dig?
Jens Lapidus gick en skrivkurs och skrev sedan en bestseller. Anders Fager gick ingen skrivkurs, men är nu skrivlärare. Här samtalar de kring sina erfarenheter och resonerar kring vad man kan få ut av att gå en skrivkurs.

Tredag 14.30-15.30
Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren, Fredrik Backman
Moderator: John Häggblom

Att skriva fram sina karaktärer
Hockeyspelande tonårskillar, teaterelever med magiska förmågor och hemsökta demenspatienter. Fredrik Backman, Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg skriver i olika genrer, men de sätter alltid karaktärerna främst. Hur skapar de fiktiva personer med egna språk, egenskaper, drivkrafter, fel och brister? Hur gör de för att engagera oss i romanfigurernas öden, och hur får man läsaren att verkligen avsky en antagonist?

Fredag 17.30-18.30
Jenny Rogneby intervjuas i Skrivarpodden

Verklighet vs fiktion
Jenny Rogneby är kriminolog och arbetade som brottsutredare på Citypolisen i Stockholm innan hon blev författare på heltid. Huvudpersonen i hennes böcker lever ett dubbelliv och är både polis och kriminell. Hör Jenny berätta om hur hon använder sin kunskap om brottslighet och polisarbete i skrivandet och hur man kan förhålla sig till verkligheten när man skriver fiktion.

Lördag 15.30-16.00
John Ajvide Lindqvist, Johanna Wiman

Hitta romanidén
John Ajvide Lindqvists skrivprocesser börjar ofta med att han får en stark bild. I ett samtal med Skrivas redaktör Johanna Wiman berättar skräckförfattaren hur han skapar berättelser av bilderna, om vägen från idé till färdig roman och om vikten av att göda sina darlings, istället för att döda dem.

Söndag 11.00-12.00
Emelie Schepp intervjuas i Skrivarpodden

Bokens väg
Emelie Schepp uppmärksammades stort som PR-proffset som sålt 40.000 böcker på egen hand. Sedan dess har hon blivit upplockad av Wahlström & Widstrand, gått internationellt och gjort förlagsbyte. Hör Emelie berätta om den resa som hennes texter tagit henne med på.

 

Få rabatt på Bokmässan

Alla föreläsningar på Café Skriva ingår i den vanliga entrébiljetten till Bokmässan. Men för dig som vill ta del av samtliga föreläsningar på Bokmässan har vi goda nyheter. Som prenumerant på Skriva får du 1100 kronor i rabatt på Bokmässans stora seminariekort, som ger dig tillgång till 100-tals seminarier under alla mässans fyra dagar.

Här kan du ta del av hela seminarieprogrammet.

Här beställer du ditt rabatterade 4-dagarskort.