Tänjer på verkligheten

På gränsen till galenskapen hittar hon hustomtar, psykopater och onda tvillingar. Och när verkligheten är för trång gäller det att töja ut den. Det är nämligen i skymningslandet de bästa historierna finns, i alla fall om du frågar Marie Hermanson.

Det pirrar i handlederna. Det är ett gott tecken. För den där lätta kittlande känslan är pulsen som höjs, och det betyder att det hon just skrivit är bra.

Marie Hermanson brukar bara skriva två-tre sidor innan hon skriver ut texten och sätter sig med glasögon och penna på fårskinnet i fåtöljen och går igenom den. Om pirret kommer vet hon att hon är på rätt väg.

Två tunna gröna växter i terrakottakrukor bor i ena hörnet av skrivarlyan. På väggen en plansch med kinesiska muren och en med buddhistiska munkar. Nött plankgolv med röd matta. Nu är persiennen uppdragen men i vanliga fall tar Marie ner den, och drar för gardinerna.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #2 2015 (20 februari 2015) och är skriven av .