Magin sitter i karaktären

Hundratusentals fans väntar otåligt. Snart kommer Nyckeln, sista delen i Engelsforstrilogin. För Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren innebär det att kliva ut ur en värld som de skapat med minutiös precision.

Det är nu allting ska få sin upplösning. Intrigen som Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren haft klar för sig ända sedan de skrev första raden på Cirkeln. Engelsforstrilogins inledande del avslutas nu i Nyckeln och fansen står och stampar av otålighet.

– Vi har hela tiden vetat hur det ska sluta, men inte exakt hur vi skulle komma dit. Du kan inte alltid förutse vad du kommer att skriva, säger Sara Bergmark Elfgren.

För den som är det minsta intresserad av hur man snickrar ett romanbygge är det omöjligt att läsa Engelsforstrilogin och inte fundera på hur författarna burit sig åt för att hålla ihop alla trådar och skapa en logiskt sammanhållen helhet.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #6 2013 (20 oktober 2013) och är skriven av .