Foto: Iofoto/Shutterstock

Hitta din grej!

Kommer du ingen vart? Har du kört fast en gång för mycket och känner att du helst vill göra något helt annat? Bra! Att börja om handlar inte om att ge upp. Du kanske bara måste hitta din egen grej.

Det är den 17:e oktober 1941, mitt under andra världskriget och i ett Stockholm som kryllar av hemliga agenter, motståndsmän och underrättelsefolk från hela världen. Precis när Sören Bondeson lyfter luren befinner han sig utanför Stockholms Enskilda Bank, det är 38 sidor in i den nya romanen.

– Jo, det blir en till kriminalroman, säger Sören Bondeson som med åren hunnit med allt från deckare till novellsamlingar och den Augustprisnominerade diktsamlingen En m3 jord. För ett par år sedan gav han också ut skrivhandboken Konsten att döda.

– Det är långt kvar. Idén har funnits länge. Sen har jag har tvivlat och skrivit och tvivlat igen. Men nu har jag bestämt mig. Nu känns det helt rätt.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #2 2013 (20 februari 2013) och är skriven av .