Berättelsen kommer först

Hans reportageböcker har nominerats till Augustpriset inte mindre än tre gånger och sträcker sig från djurätt till feminism och narkotikapolitik. Men för att fånga läsarna räcker det inte bara att förmedla insikter och aha-upplevelser. Även känslorna måste finnas där, och skrivglädjen.

Så plötsligt släpper huden. Ögonen stannar kvar på det flådda huvudet och hela köttkroppen dunsar tillbaka i en väldig rekyl så att ställningarna skakar. Huvudet sväljs av en stor mangel och går sedan ner i ett hål i golvet. Med den försvinner den sista ladugårdslukten; härefter luktar det bara kött, som i vilken charkdisk som helst.”

 

Det har gått 15 år sedan journalisten och författaren Magnus Linton debuterade med Veganerna – en bok om dom som stör. Inledningskapitlet tar läsaren med på en grotesk rundvandring genom ett fabriksslakteri i Skara: ett helvetets förmak med giljotiner och hjärnsubstanser och floder av blod som får en att känna att man har ätit sitt livs sista prinskorv. Aldrig mer kött!


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #1 2016 (20 december 2015) och är skriven av .