Bild: Shutterstock

20 knep för att skriva starka kärleksscener

Har du någon gång läst en kärleksscen så perfekt att ditt hjärta slår frivolter, din kropp är på väg att explodera, dina ögon tåras och du vill skrika rakt ut i ren hänförelse? Får den dig att glömma att det är ”bara ord” och i stället känna det som om du själv just upplevt det mest känslosamma och upphetsande ögonblicket i ditt liv? Här är tjugo steg till kärleksscenerna som kommer att leva vidare i dina läsares minne för evigt.

1. Kom fram till vad du är bekväm med att läsa och skriva

Det blir allt mer populärt att skriva kärleksromaner med väldigt grafiska sexskildringar. Betyder det att du borde göra detsamma? Inte nödvändigtvis.

Få författare skriver böcker av en typ som de inte själva är bekväma med, och de flesta väljer ju automatiskt en nivå och en uppsättning karaktärer som de trivs med. Men avfärda inte den här genren helt och hållet bara för att du inte tror att det är din grej.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #7 2012 (20 oktober 2012) och är skriven av .