Stipendier för dig som skriver

Har ditt skrivprojekt kört fast, eller vill du hitta ett sätt att finansiera ett skrivande liv? Då kan ett stipendium bli en knuff i rätt riktning.

»Det är ju så krångligt att söka, ska jag verkligen lägga tid på det?» Ja, det kan absolut vara värt besväret. Flera stipendier kan faktiskt bekosta ditt skrivande på heltid i flera månader och år. Andra ger dig ett välkommet tillskott i kassan, betalar hyran för arbetsrummet eller möjliggör några veckors skrivtid på annan plats. Vi har vaskat fram de mest relevanta stipendierna för dig som skriver – oavsett om du är skriver på fritiden, är etablerad författare, eller journalist eller akademiker som drömmer om att skriva en bok.

Läs vår matiga lista med alla stipendier du kan söka här nedan. Saknar du någonting? Hör då gärna av dig till oss på redaktion@tidningenskriva.se och berätta vad vi ytterligare bör tipsa om.

SKRIVARSTIPENDER


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades Publicerad 21 oktober 2019 och är skriven av .