I författarlägenheten, ett stenkast från Akropolis, satte Marie Björk dit den sista punkten i sin roman. BILD: © marcokenya/Shutterstock

Skrivro

En solig takterrass i Grekland. Eller en trång cell på ett av Sveriges högst säkerhetsklassade fängelser. Ett frivilligt eller ofrivilligt avbrott från verkligheten kan vara vad som krävs för att komma i mål med skrivandet.

I samma ögonblick Marie Björk klev ut på takterrassen och såg ut över staden, förstod hon att hon hamnat rätt. Utsikten kändes som ett löfte.

– Här skulle saker falla på plats. Jag skulle få överblicken och strukturen, och äntligen få ro att slutföra min roman, berättar hon.

Några månader tidigare hade hon sökt, och fått, Svenska Journalistförbundets kreativitetsstipendium. Under två veckor skulle hon få vistas i deras författarlägenhet, längst upp på en kulle i Atens gamla stadskärna, ett stenkast från Akropolis.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #5 2012 (20 juni 2012) och är skriven av .