Skriva #6 2017 (08 oktober 2017)

Skapa drivkrafter

Vad ska driva din berättelse? Det finns många sätt att skapa framåtrörelse och i Skriva#6 får du hjälp att hitta motorn i just din berättelse – oavsett om det handlar om att skapa konflikt, utveckla karaktärernas längtan eller konstruera en stark och driven intrig. Läs vår guide om hur du fångar romanpersonernas drivkraft och missa inte intervjun med Jerker Virdborg, som berättar om vikten av en yttre dramaturgisk båge.

Fast du behöver förstås inte fasta i fiktionen – ibland kan verkligheten vara nog så spännande. I det här numret berättar vi om hur reportageboken just nu befinner sig i förvandling och om hur suget efter dokumentära berättelser bara växer – både från läsarna och förläggarna. Missa inte vår guide, där Filters chefredaktör Mattias Göransson berättar precis hur du går tillväga för att fånga verkligheten.

I nya numret har vi också porträtterat Sara Bergmark Elfgren, aktuell med ungdomsromanen Norra Latin, och så har vi tagit reda på vilka författare som vinner de litterära priserna – och varför. I Förlagspanelen avslöjar förläggarna hur mycket ett manus faktiskt förändras efter antagning – och så presenterar vi vinnaren i sommarens stora novelltävling!

Dessutom: Poesiskola, lektörsläsning, juristråd, debutanter, nya tävlingar, bokdrömmar och mycket mer!