Skriva #5 2017 (23 augusti 2017)

Hitta perspektiv

Det sägs vara ett av aspirerande författares vanligaste misstag – svajande perspektiv. Att välja just perspektiv är ett av dina viktigaste beslut. I Skriva#5 får du en djuplodande genomgång av de olika valen och hur de påverkar din berättarröst. Dessutom pratar vi med hyllade författaren Agnes Lidbeck om vikten av att våga renodla och skala av.

Vi har också gjort en exklusiv intervju med John Ajvide Lindqvist, som är högaktuell med tredje delen i sin trilogi som handlar »att våga närma sig mörkret, och om att förvandlas till den man egentligen ska vara«. Missa inte hans fem bästa tips för att skriva bättre skräck!

Och apropå att bli den man egentligen ska vara – vi är många som innerst inne känner oss som författare, men upplever att vardagen fylls av andra måsten. Inte minst gäller det när barn kommer in i bilden. Vår reporter Ellinor Skagegård ställer frågan: författare och förälder – funkar det?

Dessutom har vi ett stort reportage om våra älskade boklådor, förläggarna delar sina tankar kring att skilja på bok och person och du får en matig guide om textens transportsträckor. Plus: Poesiskolan, Lektören läser, skrivardoktorerna, juristens råd, debutanter, tävlingar och mycket mer!