Skriva #2 2023 (03 april 2023)

Nytt nummer av Skriva

I årets andra Skrivanummer utforskar vi mekanismerna bakom att skriva för hand. Författare som Mikael Berglund, Elisabeth Rynell och Anders Roslund berättar om hur handskrivandet påverkat deras karriärer, och handkirurgen Göran Lundborg ger inblick i fördelarna med att arbeta med penna. Några av våra handskrivande prenumeranter delar även med sig av sina erfarenheter.

Vi möter Agneta Pleijel i numrets stora författarporträtt, där hon berättar om att skriva självbiografiskt, om hur man tar hänsyn till närstående och litar på sina egna minnen. Klas Ekman berättar om att skriva ur andras perspektiv, Kristoffer Leandoer begrundar böckerna som aldrig skrevs klart, och Christoffer Carlson tipsar om hur man hittar berättelsens form. Våra guider lär dig använda läsandet som ett skrivarverktyg, samt att skriva sexscener utan att det känns pinsamt eller onaturligt.

Dessutom: tävlingar, författarquiz som andas revolution, debutanter som tacklar svåra ämnen och förläggare som tycker till om självupplevt.