Ge ditt skrivande en vitamininjektion

Tröttnat på dig själv? Går din roman på tomgång, är karaktärerna platta och metaforerna urvattnade som gamla dansbandsdängor? Börjar du undra om du över huvud taget har en egen röst? Kanske behöver du bara lite nya perspektiv på ditt skrivande. Vi bad några av proffsen om råd.

Börja hos dig själv

Stewe Claeson: Mitt allra första råd är att du tar reda på vad det är du vill skriva om, och sedan hittar en form för det. Skrivandet är ett utforskande. Det är inte frågan om att ha ett slags svar, aldrig ett svar, men ändå: man kan inte bestämma sig för att skriva en bok om man inte vet vad man vill säga. Då kan man lika gärna spela fotboll eller någonting annat.

För mig måste det finnas en problematik som lockar mig hela tiden. Och det ska ju helst vara något som jagar mig, som inte lämnar mig ifred. När jag skrev min senaste bok hade jag funderat länge på hur det kommer sig att det är så himla mycket svårare att få vänner ju äldre man blir.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #2 2012 (20 december 2011) och är skriven av .