Vägen till boken gick genom väggen

Utbrändhet och en tenniskurs fick Christina Olséni och Micke Hansen att sluta sina jobb och satsa fullt ut på skrivar­drömmarna. ­Tillsammans visade de sig ha den ultimata ­kompromissen för en säljande ­bokserie.

Lövträden är klädda i hundratals nyanser av guld i Ljunghusen på Falsterbonäset. Ett par stenkast bort bakom en gräsklädd sanddyn öppnar havet upp sig. Kritvit sand, mjuk och knarrig som bomull. Ytterligare en bit bort – några kilometers promenad längs en vacker gammal banvall – ligger Falsterbo och Skanör. Äldre vitkalkade hus, pittoreska fiskebodar vid hamnen. Badhytter i pastell.

Att skriva mysdeckare i denna nästintill löjligt idylliska miljö känns ju självklart. Och när jag får syn på Micke Hansen och Christina Olséni komma gående för att möta upp mig, passar även de in i bilden; kustkompatibla kläder i vitt och blått, ansikten som fortfarande bär spår av sommarens sol. Böckerna i serien Mord i Falsterbo har, ihop med deras böcker i serien om Ester Karlsson, sålt i över 200 000 ex. Det låter som en fluffig feelgoodbok i sig. Men, precis som man anar efter att ett mord uppdagats i början av en deckare – hur mysig den än må vara – så döljer det sig alltid en mer komplicerad historia bakom.

 


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #6 2018 (04 december 2018) och är skriven av .