Skriva #4 2015 (20 juni 2015)

Maxa din skrivtid

Skriv romanen i sommar
Tänker du ta tag i den där bokidén nu i sommar? Vi berättar hur du får ut så mycket som möjligt av de extra skrivpassen.


Skapa närvaro

Att få läsarna att verkligen leva sig in i romanen är en utmaning för vilken författare som helst. Erik Grundström ger dig grunderna för att skapa närvaro i dina texter.


Åsa Larsson

Under arbetet med den senaste kriminalromanen tog lusten och orken slut. Nu har Åsa Larsson insett vikten av vila – och genomskådat den moderna författarmyten.


Starkare historier

Hur får man sin historia att lyfta det där sista viktiga snäppet? Vi ger dig sju nycklar till starkare historier som öppnar dörrarna till såväl förläggare som läsare.


Skriv barnbok

Du som skriver för barn får tips direkt från förlagen: Vilken typ av manus letar de efter, vad är viktigt att tänka på när man skriver för barn, och vilka är de vanligaste misstagen i de manus de får in?


Poesiskolan

Det du minns av en dikt är ofta bilderna. Författaren och poeten Mats Söderlund visar dig vägen till diktens bildspråk.


Bygg din egen värld

Att bygga upp en egen litterär värld – med platser, historia och karaktärer – är ett digert arbete. Skräckförfattaren och spelkonstruktören Anders Fager delar med sig av sina erfarenheter.


Ett hot mot samhället?

Vi får ständigt höra att vi måste lönearbeta mer. Hur går det ihop med något så improduktivt som att skriva? Roland Paulsen funderar kring skrivandets roll.


Dessutom

Fyra debutanter om vägen till utgivning, Mats Söderlund och Alakoski svarar på läsarfrågor om skrivande, Författarförbundets jurist svarar på frågor om avtal och upphovsrätt, lektören Johanna Mo tar sig an en ny läsartext, prylar, tävlingar, läsarporträtt, Maria Sveland, Tom Alandh, och lite skoj.