Kom igång med din bok

Om du planerar att skriva en hel roman under semestern, riskerar du att bli besviken. Däremot räcker några veckors intensivt arbete för att lägga en bra grund till projektet. Skrivas chefredaktör Tobias Regnell ger dig en steg för steg-metod som tar dig över krönet.

Under 20 år som magasins- och bokredaktör har jag mött alla sorters skribenter: idésprutorna, arbetshästarna, stilisterna, brödskrivarna, de som har ett »ärende« …

Alla har sin egen metod, och alla lyckas olika bra från gång till gång med sina reportage eller böcker. Som redaktör kan det vara ganska frustrerande: »Hon skrev ju en så fantastisk text förra gången, men den här gången lyfter det inte riktigt.«

»När funkar det som bäst?« frågade jag mig nyligen. »Finns det något mönster?« Och ja, det gör det, insåg jag snabbt. De helgjutna magasinsutgåvor vi gjort, alla böcker som nått och glatt många läsare, har byggt på den rätta kombinationen av kreativitet och kontroll, av fantasi och flit, av friflygande idéer och noggrant genomförande.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #3 2019 (11 juni 2019) och är skriven av .