»Jag har aldrig sett en refuserad bok som bortkastad tid«

För Sara Lövestam var det en brutal refusering som blev utgångspunkten. Den fick henne att hitta sin stil och sitt tema: utanförskap, oväntade möten och människor som kämpar för att våga stå för den man är.

– Jag har Norstedts att tacka för mycket! Det var deras ord som hjälpte mig så jag är djupt tacksam för deras refuseringsbrev, säger Sara Lövestam och berättar om sågningen som hon till en början bara slog ifrån sig.

Hennes väg till författarskapet blev till en resa  på tio år, med fyra refuserade manus, och det var vid det fjärde försöket som hon slutligen fick en förklaring till refuseringen: ”Historien är förutsägbar och karaktärerna är endimensionella”.

– Först blev jag bara arg, sedan insåg jag mer och mer vad de menade. Plötsligt gick det upp för mig att man måste tänka på storyn också när man skriver en roman, säger hon.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #4 2013 (20 juni 2013) och är skriven av .