En fackbok kan handla om nästan vad som helst, den kan vara berättande eller faktamässig, berörande eller pedagogisk. Om du driver en verksamhet kan en bok om din arbetsmodell fungera som ett stort visitkort som blir språngbrädan till nya uppdrag och om du har ett specialämne som hobby kan boken vara din inträdesbiljett till andra experter och ett spännande nätverk.
Varje ny bok ger ringar på vattnet, både för författaren och läsaren. Många författare drivs av att göra något meningsfullt för sina medmänniskor och med en fackbok kan man sätta sitt eget avtryck. Det gäller bara att komma igång. Här är några tips på vägen!
Steg 1. Bestäm målgrupp
Det allra viktigaste för en fackbok är att den är skriven för en bestämd målgrupp. Om du tänker dig att det du vill skriva om passar för alla är det nog tyvärr få som kommer att ta till sig budskapet. En bok med den inställningen blir gärna ytlig.
När du börjar inventera dina kunskaper kommer du nog att märka att de räcker till många böcker, för många olika målgrupper – även om första känslan är att lägga allting i en bok.
Tidsbegränsat erbjudande
Du behöver vara prenumerant för att läsa vidare. Just nu: 0 kr första månaden för digitala Skriva!
Har du redan ett konto? Logga in här.