Konsten att fånga läsarna

Det är inledningen som ska väcka läsarens intresse, skapa nyfikenhet och locka fram en lust att läsa vidare. Vi hämtar inspiration från de stora verken och tittar närmare på hur man lyckas med sin egen start.

En läcker start fastnar verkligen i läsarens minne. Och dessutom: inledningen blir en läsupplevelse i sig, något att fortsätta att njuta av efter att boken tagit slut. Kanske återvänder man till bara de första raderna med en hemlig och ljuvlig njutningsrysning och drar sig till minnes själva historien som växt fram i spåren av de eleganta och förebådande meningarna.

Inledningen blir helt enkelt detaljen som får representera helheten. De första fraserna sätter din historia i rullning. Det är som om du släpper en liten snöboll utför en snöig bergssida: den drar igång en hel lavin.

Undervärdera inte de första meningarnas kraft.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #2 2012 (20 december 2011) och är skriven av .