Bild: hxdbzxy/shutterstock

Motivation hela vägen i mål

Att du har ett mål råder inget tvivel om – du ska ju skriva en bok! Men hur är ditt mål egentligen utformat? Med hjälp av delmål och en tydlig plan kan ditt skrivande liv bli en behagligare historia, och du ökar dina chanser att nå hela vägen fram.

Att börja skriva en bok kan liknas vid en kärleksaffär. Inspiration och passion håller dig vaken om kvällarna i din skrivhörna, självförtroendet är på topp och idéerna tycks aldrig sina. Men precis som att vardagen kommer ikapp även det mest nyförälskade paret behöver också du möta en skrivande vardag som lätt kan kännas övermäktig, där du undrar om du tagit dig vatten över huvudet och där du går vilse bland alla sidor, tankar och idéer.

En vanlig orsak är att det inte finns någon tydlig plan för vart texten är på väg och hur vägen dit ser ut. Tydliga mål råder bot på detta. De kommer inte bara att hjälpa dig att bli klar med boken, utan ger dig dessutom mängder av fördelar på vägen dit. Främst kommer målmedvetenheten att ge dig struktur i skrivandet och hjälpa dig att planera tiden på ett klokt sätt.

 


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #6 2013 (20 oktober 2013) och är skriven av .