Foto: Johanna Hedborg

Kom i ditt livs skrivform

Att skriva en bok är ett riktigt långdistanslopp. Precis som maratonlöparen behöver du nå ett mentalt tillstånd som gör att du orkar kämpa på ändå in i mål. Här är några metoder för att toppa den mentala formen och hålla motivationen uppe.

Hitta meningen

Din bok har makten att förändra människor, deras liv och i förlängningen världen. Din vilja att hjälpa, underhålla eller påverka dina läsare behöver vara starkare än eventuella rädslor, tvivel och självkritik. Se därför till att du alltid är klar över vilken upplevelse, kunskap, insikt eller inspiration vill du förmedla och påminn dig själv när motivationen sviktar: Världen behöver din bok!

Delmål, delmål, delmål!

Slutmålet att skriva din bok är stort, saftigt och lockande. För att det inte ska kännas alldeles överväldigande behöver du dock dela upp vägen dit i så små steg att du kan ta några varje dag och alltid känna att du är på väg.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #1 2014 (20 december 2013) och är skriven av .