Skriv som en idrottsman

Brukar du drabbas av skrivkramp? Har du svårt att komma in i flödet? Då kanske du angriper ditt skrivande på fel sätt. Jorun Modén träffar en före detta basketspelare och en mentalist för att utröna om författare har något att lära av idrottsvärlden.

– Många säger att de har en bok i huvudet, men det är inte nödvändigtvis samma sak som att verkligen vilja skriva en bok, säger Henrik Fexeus när vi träffas på ett södercafé i Stockholm.

– Du behöver vara ärlig mot dig själv. Vill du skriva en bok, ha en bok skriven, eller vara utgiven? Det är inte förrän du vet att det är själva skrivprocessen du är ute efter som det blir trovärdigt. Jag tror att skrivandet måste vara det du verkligen brinner för. Även när du sitter och hatar varenda minut, måste det vara det du innerst inne vill mest av allt.

 


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #4 2012 (20 april 2012) och är skriven av .