Simona Ahrnstedt om refuseringar – Jag har verkligen inte glidit på någon räkmacka. Mitt första manus blev refuserat av femton förlag och många avrådde mig från att fortsätta. Damm förlag, som slutligen gav ut boken, krävde att jag först skulle korta 25 procent. Det har varit hårt slit men samtidigt så roligt. Jag tog hjälp av en skrivarcoach och det gjorde stor skillnad. Foto: Elisabeth Ohlson Walllin

Sveriges okrönta Romance-Drottning

Okunskapen om genren är stor i Sverige, tycker romanceförfattaren Simona Ahrnstedt. Själv var det i de romantiska berättelserna hon fann sitt skrivflöde. Men när det kommer till sexskildringarna tar det emot även för henne.

På sin hemsida kallar hon sig för Sveriges enda romance-författare, men Simona Ahrnstedt har ingen önskan om att sitta ensam på tronen – tvärtom vill hon att många fler ska upptäcka romance.

– Det är svårt att förklara varför jag älskar genren så mycket – jag bara gör det, och har alltid gjort. Kärlek och happy endings slår an någonting hos mig. Det är lätt att tro att jag, som skriver den här typen av böcker, har en väldigt rosenskimrande syn på tillvaron, men tvärtom tycker jag att livet ofta är både jobbigt och tungt. För mig är det en glädje att läsa och skriva om att livet kan bli gott; det måste kunna få sluta bra ibland.

Simona Ahrnstedt

Ålder: 45 år


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #7 2012 (20 oktober 2012) och är skriven av .