Foto: Erik Ardelius

Elin Cullhed: »Våga testa dina gränser«

»Hur ska man få ut mesta möjliga av sin skrivarkurs? Läraren i mig vill ge det ganska givna svaret: att man kommer väl förberedd på alla lektioner, har läst alla texter och deltar aktivt i alla textsamtal. Men sedan finns en annan del av mig, som tycker att det finns en ganska stor missuppfattning om vad skrivar­kurser faktiskt innebär för någonting.

Min känsla är att det är väldigt vanligt att man söker sig till en skrivar­kurs för att det här ska bli året då man ska producera en massa text, skriva sin roman, lära sig hantera olika litterära stilar och hitta sin egen röst. Man tror att man ska kunna vara så produktiv, men jag tror egentligen att man går kurser av andra anledningar. För att någonting saknas i ­livet, för att man vill hitta någonting i sig själv. Det är en del av ett sökande, helt enkelt.

Elin Cullhed

Född: 1983.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #1 2018 (08 februari 2018) och är skriven av .