Foto: Emil Malmborg

Petra Holst: »Jag insåg att det var vad jag alltid velat göra«

»En insikt jag fick när jag gick på ­Författarskolan är att skrivande inte bara bygger på talang, utan också är ett hantverk. Även om man har talang och skriver på känsla är det nyttigt att sätta ord på vad man gör och tillgodogöra sig olika tekniker.

Det speciella med Författarskolan är att alla har sitt eget romanprojekt. Det gjorde att alla i min klass tog sitt skrivande på större allvar. Att under ett helt år få umgås med en massa människor som alla hade sin egen idé, sin egen roman i huvudet, var inspirerande. Jag hade egentligen inte skrivit sedan jag var i tjugoårsåldern och nu fick jag lära känna en massa människor som brann för skrivandet, precis som jag. Några av oss som gick Författarskolan träffas fortfarande och jag har haft både glädje och nytta av det kontaktnät jag byggde där.

Petra Holst

Född: 1969


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #1 2018 (08 februari 2018) och är skriven av .