Skriv en novell på temat Jubileum

Novellfest i Lund firar 10 år! Och för femte året i rad arrangerar Skriva tillsammans med Novellfest en tävling som är öppen för alla. Fem vinnare får resa, hotell och plats på scen vid Novellfest!

Vad?

Ditt uppdrag är att skriva en novell på temat »Jubileum«. Du kan skriva om en klassåterträff, en kommunanställd som får guldklocka, ett silverbröllop, en krog som firar tio år … tolkningen är fri.

Texten får vara maximalt 6 000 tecken lång, inklusive mellanslag.

När?

Deadline är måndag den 12 augusti 2024.

Vinnare och vinnarbidrag presenteras i Skriva 5-2024, som utkommer den 23 september, och på Tidningenskriva.se.

Priser?

Fem vinnare får framföra sina noveller från scen under Novellfest i Lund. De får även en hotellnatt och resa till Novellfest den 12 oktober 2024. Förstapristagaren belönas med 5 000 kronor och presenteras med novell och intervju i Skriva.

På Novellfest kan vinnarna – och övrig publik – också ta del av uppläsningar, samtal och workshops med några av samtidens mest intressanta svenska och internationella novellister.

Inspiration!

Tre lästips för dig som vill skriva novell:

Hur?

Skicka in ditt bidrag via formuläret nedan. Observera att vi inte tar emot bidrag via mejl – för att bidraget ska registreras måste det lämnas i formuläret.

 

Novellen ska vara skriven på svenska och får ej ha publicerats tidigare. Du får bara delta med ett bidrag. Skriva äger rätt att publicera de vinnande bidragen i tidningen och på Skrivas hemsida. Upphovsrätt kvarstår hos författaren.

Lämna ditt bidrag här!

Tävlingen stänger 12 augusti 2024. Frågor: mejla redaktion@tidningenskriva.se.