Amanda Romare: »Äkta känslor är väl en gemensam nämnare«

Hon slog igenom med en berättelse om sitt­ ­misslyckade dejtingliv, där hon inte väjde för att dela med sig av det mest privata. Samtidigt är hon öppen med sin konstanta ångest inför vad andra ska tycka om henne. Skriva tog rygg på Amanda Romare för att ­försöka förstå hur hon hänger ihop.

Adina Romare bär på en hög utskrivna A4-lappar, systern Amanda står intill med tejprulle och sax. Med vana händer börjar de täcka affischväggen utanför Malmös Folkets Park. »Stressad?«, »Deppig?«, »Otillräcklig?», »Ful?« står det på lapparna som längst ner har sju avrivbara flikar: »Ja«, »Yes«, »Minst sagt«, »Jepp«, »Dagligen«, »Jo«, »Stämmer bra«.

– Det är lite sparsmakad stajl, men det riktar sig till unga på 13–20 år och vi tror att de vill ha det så här, säger Amanda Romare.

Systrarna håller på att lansera appen Här ligger jag … – ett verktyg som de själva beskriver som »en mix mellan Twitter och Bris«. Genom att ungdomar som mår psykiskt dåligt skriver av sig på max 60 tecken – och får svar av andra som just då känner likadant – hoppas Amanda och Adina skapa en digital lösning på upplevelsen av att vara ensammast i världen.

Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #3 2023 (29 maj 2023) och är skriven av .