Novelltävling »barndomsminnet« – tävla och vinn 10 000 kronor!

VAD? Ämnet för Skrivas och Picapens novelltävling är »Barndomsminnet«.

Alla bär vi på gamla minnen som blivit berättelser i oss. Glada, plågsamma, roliga eller tänkvärda – eller allt på samma gång. Ditt uppdrag är att skriva en intressant berättelse utifrån ett barndomsminne. Berättelsen kan vara dokumentär eller bearbetad till fiktion.

Texten får vara maximalt 6 000 tecken lång, inklusive mellanslag.

NÄR? Vi vill ha ditt bidrag senast måndag den 28 februari 2022. Vinnare och vinnarbidrag presenteras i Skriva #2/2022, som utkommer den 14 april.

HUR? Skicka in ditt bidrag via formuläret nedan. Observera att vi inte tar emot bidrag via mejl – för att bidraget ska registreras måste det lämnas i formuläret.

VEM? Tävlingen är endast öppen för tidningen Skrivas prenumeranter, max ett bidrag per författare. Teckna din prenumeration nu för att delta. Bidraget ska vara skrivet på svenska och får ej vara tidigare publicerat. Skriva äger rätt att publicera de vinnande bidragen i tidningen och på hemsida.

 

1:A PRIS

Ett stipendium från Picapen på 10 000 kronor. Publicering i tidningen Skriva samt på Tidningenskriva.se och Picapen.se. Abonnemang på 12 månader Picapen Premium.

PLATS 2–5

Publicering på Tidningenskriva.se och Picapen.se. Abonnemang på 12 månader Picapen Premium. Netflix-aktuella boken Den osannolika mördaren.

 

Tävlingen sker i samarbete mellan Skriva och Picapen.

Tävlingen är avslutad.