Foto: Mickey Thörnblad

Yrkesproblem 4: Ohälsa

I tre tidigare artiklar har Johan Theorin berättat om problem som kan komma av att ha bokskrivande som yrke: det kan leda till ekonomiska problem, eller ensamhet och missbruk. Nu avslutar han serien med att slå fast att man inte alltid mår bra av att vara författare.

Är det ohälsosamt att vara författare? Knappast fysiskt sett, för man sitter ju still inomhus. Författare slipper iskalla vindar och stora maskiner, eller tunga lyft och farliga kemikalier. Det enda vi riskerar rent kroppsligt är väl ansträngd syn och värkande ryggar, och det klarar de flesta av med bra glasögon och stabila stolar.

Så resten av den här texten kommer inte att handla om fysisk ohälsa, utan psykisk. Och författarnas obalanserade psyken har det talats mycket om.

 


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #4 2014 (20 juni 2014) och är skriven av .