Var hämtar författarna kraft?

Frågar du hundra författare vad de gör på sin fritid är sannolikheten stor att 99 av dem svarar: skriver! Den krassa verkligheten är oftast sådan: ska det bli några böcker gjorda får andra hobbies snällt maka sig åt sidan. Samtidigt: all kreativitet behöver näring – någon gång måste du ju resa dig från ditt mästerverk – och hur ofta är det inte just då, när du gör något helt annat, som den där karaktären, inledningsmeningen eller knepiga intrigen plötsligt faller på plats?Vi träffade tre författare som alla hittat sina favoritsätt att skingra tankarna och ladda sina skrivarbatterier.

»Väldigt många demoner försvinner när man är ute och snickrar«

Jag kommer från en släkt av hantverkare och slöjdare. För mig är det någonting självklart att snickra, jag har det i händerna – en slags handkraft. I perioder har snickrandet fått stå tillbaka men nu har jag blivit så pass gammal att jag förstår vad jag mår bra av.

Annica Wennström

Ålder: 45 år.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #3 2012 (20 februari 2012) och är skriven av .