Foto: Henrik Berglund

Läget idag, Jenny Gromark Wennberg?

– Fantastiskt! Efter att Storytel lyssnat på pilotavsnittet beslutade de att jag ska få skriva manus till en hel ljudboksserie. Jag fick väldigt fin respons: »chockartat roligt«, »fyndigt«, »stor igenkänning« och »språkligt välbyggt«, tyckte de bland annat. Så nu har jag fått ett kontrakt och ska skriva en serie om tio delar.

Hur känns det?

– Det är en dröm, det är det verkligen. Att få jobba konstnärligt och att någon vill producera det jag skrivit, det är helt underbart.

Hur har du firat?

– Jag har druckit en piccoloflaska bubbel ihop med min man. Sedan har jag några vänner som också har läst texten och stöttat mig, så dem ska jag bjuda på bubbel framöver.

Vad händer nu?

– Nu ska jag skriva! Målet är att bli klar inom ett halvår. Jag har en ganska välutvecklad storyline och vet ungefär vad varje avsnitt ska innehålla. Men det kommer säkert att påverkas under resans gång, jag kommer hela tiden på nya saker för det finns många göttiga bitar att ta av. Det är ett väldigt planerat skrivande. Ungefär som en manusförfattare arbetar.

Detta blir en första säsong. Kommer det fler?

– Då skulle jag allt ha en jäkla röta! Vi får väl se vad publiken tycker först. Det måste ju vara många som gillar den för att det ska bli fler säsonger. Jag hoppas förstås att många kommer att uppskatta den och tycka att den är rolig. Jag har iallafall material för en säsong till, om det skulle gå så bra.

 

Läs vinnarpitchen

Här kan du läsa Jennys vinnande pitch!

Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #4 2017 (02 juni 2017) och är skriven av .