Bild: Kim Svensson

Skriv boken på 30 dagar

Intensivt, tidskrävande och tveklöst något som sätter självdisciplinen på prov. Men också kul och utmanande, och i bästa fall kan det bli första steget mot den Stora Romanen. I november är det återigen dags för den internationella tävlingen National Novel Writing Month, Nanowrimo.

Tänk dig att du sätter dig framför datorn och skriver 1 667 ord, varje dag, trettio dagar i sträck. När du är klar finns där plötsligt 50 000 ord framför dig, och kanske har du till och med ett första utkast till den där romanen du drömt om att skriva i hela ditt liv. Detta är vad Nanowrimo går ut på, National Novel Writing Month.

Påfundet är amerikanskt och har funnits sedan 1999, då 21 personer deltog. Idag lockar denna litterära happening hundratusentals skrivsugna över hela världen, varav några tusen svenskar.

 


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #5 2013 (20 augusti 2013) och är skriven av .