Foto: Sara Mac Key

Jenny Tunedal: »Man måste brinna för det«

»Kan man lära sig att skriva? Det är lite som att fråga om man kan lära sig att leva, en väldigt stor fråga. Jag är själv, i mitt skrivande, hela tiden är i färd med att fortsätta försöka lära mig skriva. Det är en lång process som handlar om en mängd frågor. Kan man lära sig att skriva det man vill skriva? Det man behöver skriva? Kan man lära sig att uttrycka det man tänker att man vill uttrycka, så att det når fram till andra människor? Det är ett livslångt arbete.

Talang är inte mitt favoritord, faktiskt. Jag förstår inte riktigt vad det är och jag tror inte att det är vad som krävs för att bli författare. Man lär sig att skriva genom att ge väldigt mycket tid och kraft åt att läsa och att skriva. Jag vet inte vad det är som gör att vissa människor känner att de är beredda att ge den tiden och den kraften till litteraturen, men jag uppfattar det som att det är de människorna som lär sig att skriva. Man måste brinna för det, på något sätt.

Jenny Tunedal

Född: 1973.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #1 2018 (08 februari 2018) och är skriven av .