Bli klar med ditt manus!

Innan du skickar in ditt manus till förlag ska det vara så genomarbetat som det bara går. ­Författaren och skrivläraren ­Anders Fager delar med sig av sina bästa råd.

Ibland intervjuas jag om mitt skrivande på ett mer praktiskt plan, och då får jag ibland frågor om vilken musik jag lyssnar på när jag skriver. Eller om jag dricker te. Eller hur min skrivarhörna ser ut. Där någonstans börjar jag alltid misstänka att den jag pratar med är mer inne på att skriva och mysa än att göra klart sina jäkla böcker.

I den här artikeln vill jag ge några råd till dig som inte bryr dig ett skvatt om Spotifylistor eller tesorter, utan som faktiskt vill bli författare. Kanske har du redan skrivit din berättelse från början till slut, eller så är du på god väg att bli klar. Du sitter där flämtande i en hög av papper och morrar: »Jaha, och nu då?«.

GRATTIS!

Du har fått ihop ett manus. Grattis! Grattis! Grattis! Det är säkert inte perfekt. Men du har gått i mål. Redan detta gör dig bättre är nittiofem procent av alla aspirerande författare. Du har nämligen bevisat att du klarar av att få ihop ett första utkast. Så vad är nästa steg?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #7 2017 (30 november 2018) och är skriven av .