Event

Succén är tillbaka – en heldag om att skriva feelgood

Söker du inspiration och handfasta råd från etablerade författare och förläggare? Vill du träffa likasinnade skrivkamrater? Eller vill du bara lyssna på författare inom din favoritgenre och få deras böcker signerade?

För tre år sedan fyllde vi ABF i Stockholm. Nu flyttar Skriva feelgood västerut.
Välkommen till Skriva feelgood 2022!

När? Lördagen den 19 november 2022, cirka klockan 10–16.
Var? I Kronhuset, ett av Göteborgs äldsta hus. Cirka fem minuters promenad från centralstationen.
Vem? Du möter bland andra Eli Åhman Owetz, Sofia Ymén, Jessika DevertChristoffer Holst och Kristin Emilsson.

 

Säkra din plats redan i dag – först till kvarn gäller.

PROGRAMPUNKTER:

Börja skriva – från ax till limpa

Många har författardrömmar men hur svårt är det att göra verklighet av dem? Vad är viktigast att tänka på? Möt Sofia Ymén, som började sin författarbana med att skriva noveller för veckomagasin, och Eli Åhman Owetz, vars karriär startade på järnvägen och fortsatte till journalistyrket innan hon till slut blev författare.

Medverkande: Eli Åhman Owetz och Sofia Ymén

Så bygger du upp bokens miljö

I en feelgoodroman är miljön alltid en av huvudkaraktärerna. Hur miserabelt livet än ser ut finns det alltid en mjölkpall att dricka sitt nybryggda te på eller ett juleljus att tända när stormarna viner. Hur kommer det sig att miljön betyder så mycket jämfört med andra genrer? Och måste det vara myspys och gulligt?

Medverkande: Eli Åhman Owetz och Kristin Emilsson

Att våga satsa på något nytt

Journalisten och tv-profilen Suzanne Axell har skrivit en personlig och varm bok med egna betraktelser och porträtt av starka kvinnor som Elsie Johansson och Marie Göranzon. I ett personligt samtal med sin förläggare Christoffer Holst berättar Suzanne hur hon har skrivit Livet efter 60 – och vad som fick henne att våga satsa på sin dröm i mogen ålder.

Medverkande: Suzanne Axell och Christoffer Holst

Bokserier = den nya TV-serien?

Den som skriver en serie böcker har bättre möjlighet att fördjupa sina karaktärer och miljöer. Här berättar Sofia Ymén och Jessika Devert hur de gör. Dessutom: Vad kan bokserien lära sig av tv-serien? Och därför har ljudboomen snabbat utvecklingen av bokserier.

Medverkande: Jessika Devert och Sofia Ymén

Livet på ett förlag och hur blir man antagen

Printz Publishing har funnits i över 10 år och är ett av de förlag som starkast förknippas med feelgoodgenren. När förlaget startade gav man uteslutande ut översatta böcker men nu är cirka hälften skrivna av svenska författare. Hur går trenderna egentligen och hur gör man för att få sitt manus antaget. Lyssna på en berättelse om livet innanför förlagsväggarna

Medverkande: Christoffer Holst och Anna Levahn

Feelgood i sociala medier

Sofia Ymén har blivit en av de starkast lysande stjärnorna på feelgoodhimlen, bland annat genom sin facebookgrupp Feelgoodfredag – ett andningshål för alla som älskar genren. Personliga påhopp och elaka kommentarer lyser med sin frånvaro och boken är i centrum i alla samtal som förs.

Sofia berättar här om vad som fick henne att starta gruppen. Och hur du som blivande eller etablerad författare kan nå ut till läsare via nätet och sociala medier.

Medverkande: Sofia Ymén

Fråga förläggarna

Christoffer Holst och Jennifer Lindström är två etablerade förläggare i genren. Vad letar de efter när de läser ett manus? Är det något som saknas i dagens utgivning? Ladda upp med dina bästa frågor så lovar de att svara efter bästa förmåga!

Medverkande: Christoffer Holst och Jennifer Lindström

 

Skriva feelgood 2022 arrangeras av Skriva i samarbete med Norstedts och Printz Publishing. Exakta programtider kommer inom kort.