Tidningen Skriva ökar snabbast i Sverige!

– Räknat per år når nu Skriva 80 000 läsare. Det är otroligt glädjande siffror som tydligt avspeglar den utveckling vi sett på antalet prenumeranter under det senaste året. Så sent som i mitten av maj toppade vi till exempel Tidningskungens topplista över Sveriges bäst säljande tidningar i alla kategorier, säger Per Adolfsson, chefredaktör på Skriva.

Med en ökning av räckvidden med 61 procent sticker Skriva ut ordentligt i den svenska tidningsfloran.

– Eftersom vi startade Skriva utan varken kapital eller något stort förlag i ryggen så har vi fått tassa fram lite i bakgrunden. Men i takt med att tidningen vuxit har vi också fått allt bättre möjligheter att nå ut. Under våren har vi till exempel ökat våra satsningar på marknadsföring i digitala medier ordentligt. Något som gett ett väldigt gott utfall, säger Per Adolfsson.

Samtidigt understryker Per Adolfsson att det inte handlar om någon ”dopad” ökning.

– Vi kör i princip aldrig några premiekampanjer och jag skulle gissa att 80-90 procent av de prenumerationer som tecknas på Skriva är helårsprenumerationer till ordinarie priser, säger Per Adolfsson.

Att tidningen ändå kan växa så kraftigt tror Per Adolfsson beror på en kombinationen av kvalitativt innehåll och lyckade marknadsföringsinsatser.

– Sedan är det knappast någon slump att det är just en tidning om skrivande som ökar snabbast i landet. Skrivandet har närmast blivit något av en folkrörelse, var tredje svensk drömmer om att skriva en bok och engagemanget bland våra läsare är enormt. Det är väldigt inspirerande att få vara en del av detta, säger Per Adolfsson.

Nu närmast väntar Skrivas sommarnummer som trycks i en upplaga på 19 500 exemplar och som kommer att finnas hos fler än 1 100 återförsäljare i hela landet. Numret ingår även i en stor sommarkampanj som innebär extra stor exponering hos fler än 500 återförsäljare.

Upptäck Skriva du också – teckna din prenumeration här nedan!

För mer information, kontakta:

Per Adolfsson, chefredaktör
per@tidningenskriva.se

Martin Karlsson, vd
martin@tidningenskriva.se

Pressbilder: Per Adolfsson | Martin Karlsson | Tidningen Skriva