De förverkligar drömmen på distans

Många vill satsa på sitt skrivande, men bromsas av jobbet eller att det är omöjligt att flytta. Lokföraren Linnea Garli hittade en lösning.

Läraren Hanna-Linnea Rengfors ställer sig framför elva studenter i ett klassrum som badar i disig vintersol.

– Jag vill att ni föreställer er det ögonblick då ni släpper ifrån er era texter och tar bort händerna från manuset. Kanske betyder det att ni lägger det på en brevlåda eller trycker på Send, eller så är det ett inre slut. Det här är avskedsbrevet till manuset. För vissa kanske det behöver rikta sig till huvudkaraktären, för några kanske det riktar sig till en tid eller ett språk som man måste säga farväl till. Det handlar om att släppa taget. Ni har fyra minuter på er.

Datorer fälls upp, tangenter börjar smattra – men de flesta skriver för hand. Några blickar ut rakt framför sig ett tag innan de greppar pennan. Tunga suckar släpps när tiden börjar rinna ut. Det är frivilligt att läsa upp, men en efter en börjar eleverna dela med sig av sina avsked:


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Artikeln publicerades i Skriva #1 2019 (06 februari 2019) och är skriven av .