Det var Små citroner gula som etablerade Kajsa Ingemarsson som en av Sveriges mest populära författare. Totalt har boken sålts i 750 000 exemplar bara i Sverige.

»Jag har gått en lång väg för att komma hit«

Tvärt emot vad man kan tro medförde succéboken Små citroner gula inte någon skrivkramp, bara en stor tacksamhet. Skriva har pratat med Kajsa Ingemarsson om förväntningar, inspiration och glädjen i att välja och bestämma själv.

Kajsa Ingemarssons mamma har alltid uppmuntrat henne att våga prova och satsa på det som känns roligast. Pappa har däremot predikat att det krävs disciplin och hårt arbete för att komma dit man vill. Båda budskapen tog fäste i henne och mynnade så småningom ut i en personlighet som är ”ganska mycket författarrollen i ett nötskal”, säger Kajsa Ingemarsson.

– Du kan vara världens mest kreativa människa och en fantastisk stilist; lyckas du inte konkretisera det genom att sitta och skriva timme efter timme, vecka efter vecka, så hjälper det inte. Jag upplever att båda bitarna finns hos mig, och det här livet passar mig väldigt bra.

Att hon är lycklig över hur tillvaron ser ut framgår direkt och hon säger:


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #4 2012 (20 april 2012) och är skriven av .