Den nya Jens Lapidus

Precis som vissa skådespelare riskerar att få spela samma typ av roller i all oändlighet höll Jens Lapidus på att fångas i sin egen stilistik. Läsarna visste vad de fick från honom och de ville ha mer. Just därför blev det ingen Snabba cash IV. Det skulle bli något helt nytt.

Jens Lapidus ger inga intervjuer om han inte är bokaktuell. När han väl är det ger han å andra sidan desto fler. Gärna på Café Rival vid Mariatorget i Stockholm. Han hyr ett skrivbord hos en scenograf runt hörnet och bor dessutom i närheten, vilket gör valet av intervjuplats praktiskt i flera avseenden. Just den här dagen behöver han till exempel hem och svida om inför ett möte med en klient på häktet.

– Det här är ett schysst ställe förutom att man måste lämna barnvagnen utomhus. Och det känns ju inte så bra att lämna en sovande bebis ute, säger han i kön till serveringen där han av gammal vana beställer en chèvre chaud med klyftade rödbetor. Den brukar vara bra.

För ett och ett halvt år sedan blev Jens Lapidus pappa för tredje gången, och om tid var en bristvara förut, så är det ingenting mot nu.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades i Skriva #4 2014 (20 juni 2014) och är skriven av .