Redaktionshjälpen

Bra journalistik leder till nya kunskaper och goda berättelser skapar känslor, vilket ibland leder till att man vill ställa följdfrågor eller bara dela med sig av sina reflektioner. Vill du vända dig till någon på Skriva med dina tankar går det bra att göra det via redaktion@tidningenskriva.se. Hit kan du även skicka förslag på vad vi borde skriva om eller allmänna funderingar kring våra publiceringar.

Om du vill lämna ett tips eller har ett konkret frilansförslag så går det bra att vända sig direkt till våra chefredaktörer Tobias Regnell och Johanna Wiman.

 

Har något blivit fel? Behöver vi rätta till något?

Ibland går det för fort, ibland har vi fått tag på skeva underlag och ibland är vi helt enkelt vanliga människor som missförstår eller minns fel och behöver be om ursäkt. Enklare fadäser av slaget »det där ser knasigt ut i tidningen/på hemsidan« får man mer än gärna skicka till www@tidningenskriva.se.

Allvarligare misstag av slaget »den där uppgiften stämmer inte« eller »så där gick det faktiskt inte till« skickas till rattelser@tidningenskriva.se.

 

Vill du diskutera innehållet med oss på redaktionen eller med andra läsare?

Följ oss på Facebook eller Instagram för att utbyta tankar med redaktionsmedlemmarna och med andra läsare. Vill du dela med dig av något mer matigt så publicerar vi insändare i varje nummer av tidningen, dessa kan du mejla till insandare@tidningenskriva.se. Om du vill kontakta en specifik skribent rörande en specifik artikel kan du skicka ett mejl till redaktion@tidningenskriva.se och förklara ditt ärende.

 

Om innehållet i Tidningen Skriva

Drömmer du om att skriva en bok eller är du kanske rentav redan utgiven? I tidningen Skriva delar Sveriges främsta författare och skrivlärare med sig av sina råd och erfarenheter.

Sex gånger om året får du ett fullmatat magasin med nära författarmöten, nyfikna reportage och en hel sektion med konkret stöd och hjälp för ditt skrivande. I varje nummer finns dessutom en större guide om en genre eller en av skrivandets byggstenar: miljöbeskrivningar, att skriva humor, att hitta sin huvudkaraktär … Skriva läses av såväl hobbyskribenter som Sveriges etablerade författare.

 

Så jobbar vi med våra artiklar

Tidningen Skriva ägs av det oberoende Göteborgsförlaget Offside Press. Vår lojalitet ligger hos läsarna och de journalistiska grundkraven sanning och relevans.

Eftersom vi har två månader på oss att göra varje nummer har vi tid till att tänka igenom och undersöka saker ett extra varv. Som läsare har du rätt att ställa extra höga krav på oss.