»Mina första sidor« – tävla med din romanstart!

Nu lanserar vi en ny sorts tävling, som efterfrågats av Skrivas läsare. Alla deltagande bidrag publiceras, vilket ger dig ett utmärkt sätt att testa inledningen till ditt manus på omvärlden – bara att länka och be om respons.

Vad?

Skicka in en romanstart på max 5 500 tecken (inklusive mellanslag). Juryn söker inte en färdig berättelse, utan de bidrag som väcker mest nyfikenhet på fortsatt läsning.

När?

Ditt bidrag ska ha inkommit senast torsdag den 2 maj 2024. Vinnarna – och alla övriga deltagare inklusive tävlingsbidrag – presenteras på Tidningenskriva.se fredag den 17 maj. De fem vinnarna presenteras också i Skriva 3-2024, som utkommer den 27 maj.

Vem?

Tävlingen är öppen för tidningen Skrivas prenumeranter.

Hur?

Skicka in ditt bidrag via formuläret nedan. Observera att vi inte tar emot bidrag via mejl – för att bidraget ska registreras måste det lämnas i formuläret.

Romanstarten ska vara skriven på svenska och får ej ha publicerats tidigare. Du får bara delta med ett bidrag. Tidningen Skriva äger rätt att utan motivering avstå från publicering av tävlingsbidrag, exempelvis på grund av att bidraget är uppenbart ofärdigt eller kan strida mot svensk lag.

Förstapris

Publicering och vinnarintervju i tidningen Skriva samt publicering som vinnartext på Tidningenskriva.se.

Plats 2–5

Publicering som vinnartext på Tidningenskriva.se.

Övriga tävlingsdeltagare

Publicering på Tidningenskriva.se.

 

Skriva äger rätt att publicera de vinnande bidragen i tidningen och på Skrivas hemsida. Upphovsrätt kvarstår hos författaren.

Lämna ditt bidrag här!

Tävlingen stänger 02 maj 2024. Frågor: mejla redaktion@tidningenskriva.se.