Event

Flyttat till 2021! En inspirerande heldag med författarnas och förläggarnas bästa tips! 

OBS! EVENTET ÄR FLYTTAT TILL 2021 p.g.a Covid-19.

Skriva följer noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset och agerar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi uppdaterar oss kontinuerligt på förhållningsregler och restriktioner. Aktuell information om »Skriv ett liv« hittar du här samt i vårt nyhetsbrev.

 

SKRIV ETT LIV: Göteborg, 2021.

  • Är du intresserad av att skildra riktiga människoöden – ditt eget eller andras?
  • Vill du lyssna på en rad hyllade författare och lära dig mer om hur du gör research och gestaltar livsresor?
  • Vill du veta vad förläggarna söker och tycker?

Missa då inte vårt heldagsevent »Skriv ett liv«!

När: Datum ej bestämt, mer information kommer.

Var: Betlehemskyrkan, Vasagatan 28-30, Göteborg.

Anmäl dig här! Som  Skrivaprenumerant får du 200 kronor rabatt på priset.

 

DAGSPROGRAM*:

09.30: Dörrarna öppnas. Registrering.

10.00: Släktens hemligheter. MARIA BOURONCLE snubblade över en nedtystad familjetragedi – att hennes mormors syster dränkte sina tre barn. Maria blev besatt av att försöka förstå gammalmostern, som hon mindes väl från sin barndom, och började en lång resa bland arkiv, släktingar och olika skrivmetoder för att skapa en berättelse av det hon hittat. Resultatet: debutromanen Det kom för mig i en hast – historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson.

11.00: Att rekonstruera sin vardag. EMMA HAMBERGS liv vältes över ända av en influensa och skulle aldrig bli sig likt. Nya Resten av allt är vårt är en självbiografisk bok om kärleken då och nu, och vägen tillbaka till livet. Här berättar hon om en annorlunda research- och skrivprocess.

11.50: Författarsignering och lunch på egen hand.

13.00: Att skriva om sig själv – och andra. MARTIN SCHIBBYE berättar hur han skrev sig igenom sitt livs trauma i 438 dagar, och hur erfarenheterna ledde vidare till beslutet att skriva en bok om Dawit Isaak, journalisten och författaren som har suttit fängslad i Eritrea i över 18 år.

13.50: Tänk efter före. ANDERS SJÖQVIST, tidigare på Forum och nu nonfiction-förläggare på nya Strawberry Förlag, berättar om levnadsskildringarnas speciella utmaningar, hur förlagen resonerar vid antagning av en ny författare och vad du bör tänka igenom innan du påbörjar din skrivprocess.

14.15: Fika och författarsignering.

14.45: Att skriva om ikoner. INGRID CARLBERG om hur hon fann helt nya berättelser om redan berömda män, utifrån sin Augustprisvinnande biografi om Raoul Wallenberg och sin nya bok om Alfred Nobel. Dessutom: Var hittar du information om kända och okända människor, levande och döda? Och var hittar du information om den tid de har levt i?

15.50–16.30: Fråga förläggarna. ANDERS SJÖQVIST (Strawberrý Förlag) och TOBIAS REGNELL (förlagschef på Offside Press och chefredaktör på Tidningen Skriva) svarar på frågor från publiken och serverar framgångsfaktorer och fällor för olika slags livsskildringar. Utifrån arbetet med böcker om/av bland andra Therese Lindgren, Stina Wollter, Martin Schibbye och Klas Ingesson.

*Preliminärt program, eventuella ändringar kan förekomma.

 

Anmäl dig till heldagen här

Eventet arrangeras av Tidningen Skriva i samarbete med Kultursamverkan Svenska Kyrkan, Sensus studieförbund och Betlehemskyrkan.