Första plats i novelltävlingen: Över gränsen av Monica Dahlander

Med hjälp av små, till synes oskyldigt vardagliga detaljer, vinner Monica Dahlander Skrivas novelltävling på temat Gränser.

Text: Monica Dahlander

Jag känner obehaget sprida sig ner längs ryggraden. Alla småhår i nacken står rakt upp. Det är dags igen. Flera gånger om dagen, vareviga dag. Den olustiga känslan börjar mer och mer närma sig panik. Flyktinstinkten får kroppen att spänna sig, och musklerna drar ihop sig. Jag känner att käkarna krampar, och förstår att jag spänner dem. Vad ska jag göra? Flykt hjälper inte. Jag kan gå och ta en kopp kaffe eller gå på toaletten, men förr eller senare måste jag tillbaka till min plats. Jag vet inte hur mycket längre jag kommer att orka. All spänning i kroppen gör mig så urlakad vid arbetsdagens slut. Jag bara sover och sover när jag kommer hem, eller ligger och stirrar i taket.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades Publicerad 19 juni 2014 och är skriven av .