Crimetime Gotland

Vinnaren av Crimetime-tävlingen

Tävlingsreglerna var: Skriv en blodisande inledning till en deckare med max 25 ord.

Vinnarbidraget

Två små blonda huvuden. Doft av barntvål och ännu varma kroppar. Blårandig pyjamas och rosablommigt nattlinne. Nöjd torkade hon av yxans egg på ett badlakan.
Lena Karlsson

Juryns motivering

”Med sitt bidrag sände Lena Karlsson kalla kårar över ryggen på juryn. De väl valda detaljerna, den fruktansvärde gärningen och mördarens isande förnöjsamhet gjorde bidraget till en stark och medryckande inledning på en riktigt otäck deckare.”

Hedersomnämnanden

Gunnar Grahn dog förvånad. Dessutom på det mest brutala tänkbara sätt. Och dagen som hade börjat så lovande.
Marianne Sundell

Jag stod med en kropp halvvägs in i bagageluckan när de ringde från sjukhuset och berättade att min fru skulle föda.
Joakim Anderson

Ragnar Dahlgren hade sett en död människa förut. Många gånger. Men det här. Ruttet kött på små, små lemmar. Huvudet skilt från den lilla kroppen.
Charlotte Elisson Larsson

Den gamla lyfte sina ljusa, vattensjuka ögon mot mig och öppnade handen. I den skrynkliga handflatan låt ett ögonlock, utskuret med den mest delikata precision.
Lisa Hågensen

I den sprängfyllda kyrkan blev kören så stark i crescendot av ”Halleluja” att altarskåpet öppnades och en livlös blodig kropp föll ut.
Crister Mattsson

Sanatoriet är övergivet sedan sextiotalet men i sal 221 på lungavdelningen ligger det en kropp under lakanet. En tung arm håller i den rostfria sprutan.
Anja Bergqvist

En hund om dagen. De försvinner. Men kommer tillbaka. Varje morgon ligger någons hund framför någon annans dörr. Uppsprättade och flådda, som en jävla dörrmatta.
Helena Wänlund

Rödfärgat vatten strömmade virvlande ner i avloppet och varenda vattendroppe brände mig som eld. Jag var trasig likt en marionettdocka med kapade linor.
Linda-Eveliina Andersson

De hade börjat klättra uppför hans ben. Han kved, spände musklerna men kättingen tryckte honom bakåt. Hon täckte hans ögon med silvertejp och gick därifrån.
Gunilla Wigge

Smärtan väckte henne. Darrande följde fingrarna konturerna där ögat skulle ha suttit och insikten tömde magen på dess innehåll. Över henne hovrade siluetterna av korpar.
Åslög Ragnarsdotter