Novellvinnare: Min kompis Robin av Anela Resic

Jag är inte den enda han ligger med men han är min kompis och han har en betongborr. En eftermiddag borrade han upp gardinstänger över alla fyra fönster i min trötta tvåa och jag brände brödet jag bakat som tack. Han tycker att det är odrägligt ljust i min lägenhet men eftersom han jobbar det tidiga skiftet ute i Torslanda går han ofta innan solen hinner kasta sina första strålar mot våra nakna kroppar. Han lämnar alltid doften av sin parfym på mina lakan och ett glas vatten på mitt nattduksbord när han smyger ut till kvart i sex-bussen.

En gång när vi druckit femhundra öl på vår favoritpub fick jag rida på hans rygg genom den skrämmande dungen nedanför mitt hyreshus. Han vet att jag undviker dungen på nätterna eftersom jag är övertygad om att det finns vålnader där och jag har i bästa fall svårt att hantera en levande kaktus. När han stormade upp för backen med mig på ryggen tjöt jag så högt av skratt att suckandet av tusen besvikna vålnader stämde in i sången. Skrattet lyfte natthimlen två hundra meter och jag var inte ens lite rädd för vad som kunde lura bland träden.

När vi trillade in i mitt sovrum den natten glömde vi kondomen och jag spillde tre dagar gammalt vatten på mina väldigt försenade låneböcker. Det gjorde ingenting för han torkade av dem när han gick till morgonbussen och sedan löste han min biblioteksskuld. Jag vet inte vad det kostade men han lämnade ett nytt glas vatten på mitt nattduksbord och drog för gardinerna när han gick.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades Publicerad 2 april 2017 och är skriven av .