Hedersomnämnande: »Tack Christer« av Erik Sellström

Trippen på energidryck och kaffe började plikttroget klinga av sju mil hemifrån. Kaisa hade kört samma väg till och från jobbet i många år och var lika förtrogen med varenda meter väg och skog som hon var med sin egen biokemiska rytm. Hon hade inte druckit kaffe innan hon började pendla, men efter att ha somnat vid ratten en gång smakade kaffe helt okej.

Kaisa stoppade in ett nytt tuggummi och vevade ner rutan. Den kalla luften och käkarnas malande gav ny energi. Höstmörkret var verkligen kolmörkt. Speciellt på en skogsväg där ingenting reflekterar ljus. Billyktornas sken absorberades skoningslöst av asfalten, granarna och allt däremellan.

Hon lyssnade på radioprogrammet Karlavagnen. Det fanns alltid något eller någon att förundras över oavsett samtalsämne. Den natten diskuterades vargpolitik. Kaisa hade ingen direkt åsikt. Hon insåg att hennes inställning påminde om smygrasistens dunkla intellekt – “Vargar är väl bra så länge de inte springer runt i min skog”.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades Publicerad 30 oktober 2012 och är skriven av .