Hedersomnämnande: ”Ninja” av Andreas Blomberg

De säger att jag är en pojkflicka men de har fel. Jag är en ninja. Bråkar du med mig blir det höger, vänster, katana, nunchuku. Samma sak om ni inte låter min mamma vara, som den där soss-e-al-tanten som säger att jag kanske måste flytta om inte mamma börjar ta hand om mig och inte tvärtom. Mamma behöver mig och jag kommer att slåss om ni försöker ta mig härifrån. Som en ninja.

Fast just nu sover hon och det luktar sådär som det gör när hon sover på dagen. Det luktar igår kväll och flaska och tårar och varför ringer inte Roger och du ska vara tyst när mamma sover. Så jag är i lägenheten bredvid istället. Hos Christer.

Vi tvättar badkaret noggrant med klorin. Det rosa rinner bort och försvinner. Christer säger åt mig att jag inte ska stå så nära hyllan med kemikalierna. Jag backar lydigt ett steg, två steg. Lut är basiskt, har han lärt mig. Fosforsyra är surt.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades Publicerad 25 april 2012 och är skriven av .