Hedersomnämnande: ”Festen”, av Robert Warrebäck

Hon hörde dem verkligen, det var hon säker på. Hyresvärden gjorde inte något åt saken trots att hon hade ringt honom fyra gånger. I hans ögon var hon säkert bara en snurrig änka som behövde sällskap. Men hon hörde dem verkligen, det var hon säker på. Det var råttor och inget annat; deras håriga små kroppar, svarta ögon och små fötter mot porslinet. Ljuden höll henne vaken om nätterna. Gav henne mardrömmar.

Det hade varit en lyckad tillställning. Efter middagen var hennes barn och barnbarn fortfarande kvar. De som i vanliga fall alltid brukade skruva på sig och komma med trötta ursäkter för att kunna bege sig därifrån så tidigt som möjligt. Men den här gången var det annorlunda.

Hon stod i köket och tänkte öppna en vinflaska då Lars smög upp bakom henne. Han hade alltid haft mjuka fötter, den pojken.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Rekommenderas för dig

Artikeln publicerades Publicerad 28 februari 2012 och är skriven av .